BCP SPECIAL PAINTWORK

Hoe wij een bottom bracket vervangen in een carbon frame

Bij BCP Specialpaintwork behandelen we de reparatie van een bottom bracket in een carbon racefiets met uiterste precisie en zorg, om ervoor te zorgen dat je fiets weer perfect functioneert. Hier is een gedetailleerd overzicht van hoe wij te werk gaan:

Demontage en inspectie

Onze eerste stap is het zorgvuldig verwijderen van de cranks en de oude bottom bracket. Dit gebeurt met gespecialiseerde gereedschappen om schade aan het frame te voorkomen. Vervolgens inspecteren we het carbon frame grondig op eventuele beschadigingen of slijtage. Als er scheuren of andere defecten worden gevonden, beoordelen we de schade en adviseren we over de benodigde reparaties.

Grondige reiniging

Het gebied rond het bottom bracket wordt zorgvuldig gereinigd met een ontvetter om alle sporen van vuil en vet te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe bottom bracket correct kan worden gemonteerd en voorkomt toekomstige problemen. We zorgen ervoor dat het frame volledig droog en schoon is voordat we verder gaan.

Voorbereiding en montage

Voor de montage van de nieuwe bottom bracket brengen we een dunne laag carbon montagepasta aan op de binnenkant van de bottom bracket shell. Dit helpt om de cups stevig op hun plaats te houden en voorkomt kraken en beweging tijdens het fietsen. Vervolgens installeren we de nieuwe bottom bracket cups met behulp van speciaal gereedschap. We draaien het nieuwe bottom bracket weer in het frame volgens de specificaties van de fabrikant, wat cruciaal is om over- of onderspanning te voorkomen.

Herinstallatie van de cranks

Na de installatie van de nieuwe bottom bracket plaatsen we de cranks terug op hun plaats. Hierbij zorgen we ervoor dat alles stevig vast zit en dat de cranks soepel draaien zonder speling.

Eindcontrole

We voeren een laatste, grondige controle uit om te garanderen dat de nieuwe bottom bracket perfect is gemonteerd. We controleren of er geen speling of ongewenste geluiden zijn tijdens het draaien van de cranks. Indien nodig, maken we fijne aanpassingen om ervoor te zorgen dat alles optimaal functioneert.

Kwaliteit en zorg bij BCP Specialpaintwork

Bij BCP Specialpaintwork staat kwaliteit en klanttevredenheid voorop. We zorgen ervoor dat elke reparatie met de hoogste precisie en zorg wordt uitgevoerd. We begrijpen dat je fiets een waardevol bezit is en zullen hem dan ook altijd in uiterste staat repareren. Na onze service kun je met vertrouwen en plezier weer de weg op.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.